Україна може отримати системи ППО «Залізний купол» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати системи ППО «Залізний купол»

Казна та Політика
1252
Україна може отримати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome («Залізний купол»), передає УНН з посиланням на прес-службу офісу президента.
«Завдяки домовленостям, які були досягнуті під час візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки, Україна може отримати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome („Залізний купол“)», — пишуть в ОПУ.
У пресслужбі з посиланням на Politico відзначають, що відповідну поправку до проєкту оборонного бюджету на 2022 рік вніс конгресмен Скотт Франклін, і вона отримала двопартійну підтримку в Конгресі США.
В ОП відзначають, що система Iron Dome, створена ізраїльською оборонною компанією Rafael в партнерстві з Raytheon, зарекомендувала себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, система Iron Dome збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.
«Поправка, яка передбачає підтримку української системи протиракетної оборони, добре вписалася в законодавчу ініціативу про збільшення допомоги Україні в галузі безпеки на 2022 рік», — додали в пресслужбі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас