В уряді розповіли, як збираються залучати інвесторів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, як збираються залучати інвесторів в Україну

Казна та Політика
322
На сьогодні уряд реалізовує низку важливих реформ, які забезпечать розвиток держави, а також сприятимуть збільшенню інвестицій. Мова, зокрема, йде про земельну, судову реформи, реформу енергоринку, дерегуляцію, велику приватизацію тощо.
Про це на прес-конференції повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«З точки зору розвитку держави — це дуже важливі речі. Реформа газового ринку, енергоринку. Вони даються нам сьогодні нелегко. Попередні уряди їх не робили, тому що це означало б втрату політичного капіталу. Ми робимо ці кроки», — зазначив Глава Уряду.
Прем’єр-міністр наголосив, що для збільшення обсягу інвестицій, які вкладаються в Україну, потрібні комплексні зміни: «Судова, антикорупційна реформи, paperless economy, спрощення бюрократичних процедур, спрощення підключення до мереж – це те, чого очікують інвестори», — підкреслив прем’єр-міністр і додав, що уряд системно впроваджує зазначені реформи.
Крім того, є спільні напрацювання з міжнародними організаціями, інвестиційними фондами, які готові вкладати кошти в Україну.
За словами прем’єр-міністра, у межах програми т.з. «інвестиційних нянь» готовність інвестувати в Україну засвідчили 23 інвестори з потенційними інвестиціями в 2 млрд доларів.
«Я переконаний, що ця цифра буде зростати. По-перше, буде запущено проект Дія City. Цей інструмент також сприятиме наповненню інвестицій. По-друге, виконання тих зобов’язань, які Україна взяла в частині зеленої трансформації, трансформації вугільних регіонів, інших міжнародних проектів — вже передбачає залучення значних коштів. Наприклад, лише зелений перехід передбачає залучення в середньому по 10 млрд євро щорічно», — підкреслив Денис Шмигаль.
До речі, нашому телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете багато корисної інформації щодо інвестицій, вкладів та заощаджень. Підписуйтесь і накопичуйте більше коштів!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас