Світовий банк назвав умови для траншу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк назвав умови для траншу Україні

Казна та Політика
928
Україна отримала перший транш від банку в 350 мільйонів доларів у липні. Для надання другого банк чекає виконання деяких умов.
Світовий банк надасть Україні другий транш в 350 мільйонів доларів, але при виконанні певних умов. Що саме чекають від Києва, розповіла віцепрезидент СБ у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде в інтерв’ю.
«Перспективи другого траншу позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення залежать від підтримки адекватної макроекономічної бази. Вони також залежать від ухвалення того необхідного законодавства, яке встановить належну інституційну базу для функціонування нещодавно відкритого ринку землі, особливо від закону, який запускає Фонд часткового гарантування кредитів для допомоги малим і середнім фермерам отримати доступ до фінансування», — сказала вона.
Б’єрде відзначила важливість відкриття ринку землі, але попередила, що його реалізація потребуватиме ще багато зусиль. Зокрема, за її словами, слід спростити доступ до кредитів для дрібних фермерів.
«Успішна реалізація земельної реформи — важливий шанс дати поштовх до економічного зростання України в майбутньому», — зауважила Б’єрде.

Довідка Finance.ua:

  • Голова Національного банку Кирило Шевченко розповів, що за планом другий транш від Міжнародного валютного фонду повинен становити близько 700 млн доларів, але допускає і вищий обсяг.
  • Нагадаємо, МВФ 2 серпня затвердив розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на підтримку світової економіки на суму 650 млрд доларів. Україна в рамках цієї програми отримає транш в 2,7 млрд доларів вже до кінця літа. Його повертати не потрібно, адже це спільне рішення для боротьби з наслідками пандемії в усьому світі.
  • Україна використовує новий транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 2,7 млрд доларів, щоб стимулювати економічний розвиток в середній і довгостроковій перспективі. На поточне споживання ці гроші не будуть витрачати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас