Газ для населення під час опалювального сезону не подорожчає - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ для населення під час опалювального сезону не подорожчає - експерт

Особисті фінанси
910
Ціна на газ для населення до квітня 2022 року не зміниться, оскільки вже підписані відповідні контракти між «Нафтогазом України» і постачальниками.
Про це розповів експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук.
За його словами, завдяки запропонованому Нафтогазом річному тарифу на газ для населення «тарифи зараз для громадян України нормальні». Крім того, тепер споживач може обирати постачальника газу.
«Ціна виходить 8 тис. грн в середньому за газ і 1700 грн — за транспортування (за 1000 куб.м. — Ред.). Це 9700 грн. Ось така ціна газу. Вона, власне, не маленька. Вона велика. Але, з іншого боку, якби діяла ринкова ціна, якби не було цих контрактів про постачання газу, якби не було цих пропозицій, не було б такої ціни. І ми б змушені були платити ринкову ціну за газ. Зараз на біржі в Україні він коштує 22 тис. грн за 1000 куб. м. Ще місяць тому ціна була 16 тис. грн», — повідомив Корольчук.
Раніше писали про те, що в Україні узаконили третю платіжку за газ. Комунальники можуть стягувати з українців, які живуть у багатоквартирних будинках, плату за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Довідка Finance.ua:

  • як змінити постачальника газу в Україні: обрати або змінити постачальника газу з будь-якого куточка України можна в онлайн-режимі, і нових труб до квартири або будинку при цьому прокладати не потрібно. Finance.ua детально розповість читачам, чому доцільно міняти постачальника газу, які для цього потрібні документи, за якими критеріями потрібно обирати або міняти постачальника газу. Але головне — які тарифи краще обрати, і скільки доведеться витратити часу на цю процедуру.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас