Гетманцев повідомив, скільки українців подали декларації в рамках «податкової амністії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев повідомив, скільки українців подали декларації в рамках «податкової амністії»

Казна та Політика
3711
Практично за тиждень, з 1 вересня, у межах т.зв. «нульового декларування» українцями подано дві декларації.
Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев.
Як повідомив Гетманцев під час ефіру одного з телеканалів, з 1 вересня, відколи запрацювало «нульове декларування», співгромадяни надали у відповідні органи лише дві декларації.
«Але консультацій дуже багато, звернень дуже багато на гарячу лінію, дзвінків дуже багато», — запевнив Гетманцев.
Нагадаємо, з 1 вересня в Україні почала діяти «податкова амністія». Держава заохочує українців задекларувати свої грошові кошти, а також нерухоме та рухоме майно, яке раніше не оподатковувалось.
Зауважимо, що одноразовим добровільним декларуванням не зможуть скористатися підсанкційні особи, політики і чиновники, або особи, що були політиками або чиновниками з 2005 року.

Довідка Finance.ua:

  • з 1 вересня 2021 року в Україні стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Finance.ua як портал, який піклується про ваші фінанси, вирішив розповісти про головні особливості процедури;
  • податкова амністія є добровільною процедурою, а громадянам, які хочуть скористатися нею, необхідно ознайомитися з кількома правилами;
  • одноразове добровільне декларування може стати рятівним для незначної кількості українців, які мають не обкладені податками доходи.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас