Українці у вересні почали продавати долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці у вересні почали продавати долари

Валюта
1242
За операціями населення з валютою у вересні відновилася чиста пропозиція іноземної валюти. Чистий продаж фізичними особами з початку місяця склав 30 млн доларів.
Про це повідомляє голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
Як зазначив Данилишин, співвідношення попиту і пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків на міжбанківському ринку протягом минулого тижня було близьким до збалансованого (з переважанням пропозиції в сегменті операцій спот і попиту в сегменті форвард).
Він нагадав, що чиста купівля Національним банком іноземної валюти за минулий тиждень склала 152 млн доларів, з початку року — 1,3 млрд доларів.
«В результаті проведення урядом виплат за зовнішніми запозиченнями обсяг міжнародних резервів НБУ скоротився до 30,4 млрд доларів», — повідомив Данилишин.

Довідка Finance.ua:

  • населення України в серпні 2021 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на 2 376,2 млн доларів (в еквіваленті) і купило на 2 621,1 млн доларів. Чиста купівля валюти склала 244,8 млн доларів;
  • до речі, банкіри очікують, що курс гривні після зміцнення влітку послабиться восени до 28 грн за 1 долар за рахунок пожвавлення ділової та споживчої активності, а також купівлі енергоносіїв до опалювального сезону.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас