У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку

Казна та Політика
235
У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку до кінця нинішнього року; тренд визначатиметься зовнішними чинниками та відновленням економічної активності після карантину.
Про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки.
«До кінця року загальний тренд у динаміці споживчих цін не змінюватиметься і визначатиметься впливом зовнішніх цінових чинників та поступовим відновленням економічної активності після періоду значних карантинних обмежень», — прокоментував перший заступник міністра економіки України Володимир Гринюк.
У міністерстві нагадали, що у липні 2021 року споживча інфляція уповільнилася до 0,1% за місяць порівняно з 0,2% місяцем раніше. Найбільше здешевшали овочі (на 8,1%), одяг та взуття (на 5,2%).
Споживчі ціни у липні формувалися під впливом сезонного чинника, який обумовлював дефляційну динаміку в найвагоміших сегментах продовольчих товарів, одягу та взуття, і навпаки — стимулював зростання цін і тарифів у послугах (ресторанні та готельні послуги подорожчали за липень на 1,2%, відпочинок і культура — на 0,7%).
Крім того, на внутрішні ціни продовжує істотно впливати фактор зовнішніх цін, що найбільш відчутно позначається на динаміці цін на паливо і мастила (2,7% за липень).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас