Зеленський підписав закон про перехід на paperless — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про перехід на paperless

Казна та Політика
1392
Президент Володимир Зеленський підписав закон про особливості надання електронних публічних послуг.
Про це повідомляє пресслужба глави держави.
«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон „Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг“ № 1689-ІХ, який парламент ухвалив 15 липня 2021 року», — сказано в повідомленні.
Починаючи з 2020 року електронними публічними послугами через Єдиний державний веб-портал електронних послуг скористалися понад 570 тисяч громадян України. У зв’язку з цим виникла необхідність врегулювання питань, пов’язаних з наданням таких послуг, на законодавчому рівні.
Закон запроваджує нові терміни – «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», а також інші терміни, пов’язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг.
Також документ визначає особливості надання таких послуг, порядок отримання та особливості оформлення результатів їх надання.
Закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування.
Протягом цього часу Кабінет Міністрів України має затвердити план заходів щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Зеленський заявляв, що з 24 серпня Україна увійде в так званий режим paperless;
  • Міністерство цифрової трансформації розробило платформу для розгортання державних реєстрів, які будуть обмінюватися даними з іншими реєстрами автоматично, що дозволить державним органам не вимагати паперові документи чи довідки для надання послуг.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас