Перехід до paperless: Мінцифри розробило платформу для державних реєстрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід до paperless: Мінцифри розробило платформу для державних реєстрів

Казна та Політика
492
Міністерство цифрової трансформації розробило платформу для розгортання державних реєстрів, які будуть обмінюватися даними з іншими реєстрами автоматично, що дозволить державним органам не вимагати паперові документи чи довідки для надання послуг.
Про це сказав віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Цифровізація».
«Ми хочемо відійти від таких схем, коли раніше купували реєстри, вкладали в них сотні мільйонів гривень і сьогодні навіть немає можливості підключитися до цих реєстрів, ми хочемо, щоб сьогодні за мінімальні гроші, дуже швидко, без залежності від підрядника можна було зробити реєстр, який обмінюватиметься даними з іншими реєстрами», — розповів Федоров.
Він додав, що платформа вже готова, наразі на ній у пілотному форматі створено один з реєстрів. Віцепрем’єр зазначив, що платформа буде допрацьовуватися протягом року.
«По суті фундамент цифрової держави — це обмін між реєстрами. Всі проблеми з папірцями, довідками та чергами виникають сьогодні тільки через те, що державні органи не вміють обмінюватися даними між собою», — наголосив очільник Мінцифри.
За словами Федорова, вирішення проблеми обміну даними між реєстрами — це впровадження режиму paperless («без паперу»), який почне діяти в Україні після ухвалення парламентом відповідного закону. «Цей закон є революційним. Я впевнений, що в найближчі місяці він буде ухвалений і, як ми і планували, в період з 24 серпня по 1 вересня ми увійдемо в режим paperless», — зазначив він.
Федоров підкреслив, що наразі у Мінцифри створюють всю необхідну інфраструктуру, яка допоможе державним органам влади перейти у режим paperless.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що з 24 серпня Україна увійде в так званий режим paperless.
  • 17 травня команда Мінцифри під час Diia Summit 2.0 презентувала масштабне оновлення Дії — понад 10 нових електронних послуг.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас