Прямі іноземні інвестиції в Україну за І півріччя зросли на $2,7 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прямі іноземні інвестиції в Україну за І півріччя зросли на $2,7 мільярда

Казна та Політика
387
Прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в економіку України через участь прямого інвестора в капіталі зросли за січень-червень 2021 року на 2,7 млрд доларів США.
Про це написав голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
«Надходження прямих іноземних інвестицій визначаються головним чином реінвестованими доходами іноземних інвесторів. Так, прямі іноземні інвестиції в економіку України через участь прямого інвестора в капіталі зросли за 6 місяців на 2,7 млрд доларів США, з яких 2,3 млрд доларів — реінвестовані доходи прямого інвестора», — йдеться в повідомленні.
Водночас без урахування реінвестованих доходів інвестиції прямого інвестора в капітал підприємства прямого інвестування (430 млн доларів США) були недостатніми навіть для компенсації відпливу коштів прямих інвесторів з підприємств прямого інвестування через боргові інструменти (-460 млн доларів США).
Реінвестовані доходи — це частка прямих інвесторів в нерозподіленому прибутку чи збитку підприємства прямого інвестування, розраховані на основі чистих доходів від операційної діяльності банків з ПІІ відповідно до частки участі прямого іноземного інвестора в їх капіталі.

Довідка Finance.ua:

  • у Мінекономіки сподіваються, що Україна у 2021 році залучить 5 млрд дол. інвестицій;
  • приплив прямих іноземних інвестиції за 10 місяців 2020 року становив лише 220 млн дол. США, у 2019 р. приплив ПІІ в Україну становив 2,5 млрд дол. США, у 2018 р. чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну становив 2,4 млрд дол. США.
До речі, про цікаві варіанти інвестування ми також інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь та стежте за новинами!
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас