Ціну на газ можна знизити: в «Нафтогазі» озвучили цифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціну на газ можна знизити: в «Нафтогазі» озвучили цифри

Енергетика
1598
Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив про те, що за виконання певних умов в Україні може бути знижена ціна на газ.
Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».
За словами Вітренка, ціна на газ може бути знижена в тому випадку, якщо Україна перестане імпортувати газ, а замість цього буде займатися його експортом.
Вітренко зазначив, що ціна на газ може знизитися з 15 гривень за кубометр приблизно до 11−12 гривень за куб.
«Для цього необхідно зробити так, щоб або в Україні було більше газу, ніж ми споживаємо газ власного видобутку, або газ через Україну заходив, а потім йшов до Європи», — сказав Вітренко, додавши, що це має бути газ не тільки з РФ, але й інших східних країн.
«Щоб Україна була таким справжнім фізичним хабом — це теж те, над чим ми працюємо», — підкреслив він.
Нагадаємо, раніше Юрій Вітренко заявляв, що російський газовий монополіст «Газпром» шантажує Європу рекордно високими цінами на газ, щоб безперешкодно запустити в експлуатацію газопровід «Північний потік-2».
Збільшення ціни на природний газ в Україні відбувається на тлі зростання котирувань в Європі через низькі запаси газу в європейських сховищах і небажання російського «Газпрому» збільшувати транзит газу через українську газотранспортну систему.

Довідка Finance.ua:

  • за прогнозами НБУ, за підсумками 2021 року середньозважена ціна газу буде близькою до поточної завдяки впровадженню річних тарифних планів для населення;
  • за прогнозом міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго», зростання ціни на газ, що постачається за угодами між підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) та компанією «Нафтогаз Трейдинг», може призвести до підвищення тарифів на теплову енергію для населення на 15−70%.
Про ціни на газ ми також активно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Стежте за новинами щодо комунальних послуг у зручному форматі!
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас