Як «підкласти свиню» своєму роботодавцю — порада від Гетманцева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як «підкласти свиню» своєму роботодавцю — порада від Гетманцева

Особисті фінанси
15947
Якщо фізична особа, яка подає декларацію в рамках податкової амністії, звільняється від відповідальності за несплату податків з відповідної суми, то інші особи – ні.
Отже, якщо під час процедури вказати джерелом походження коштів, як роботу на якійсь фірмі без офіційного працевлаштування, цією фірмою цілком можуть зацікавитися відповідні органи.
Це під час панельної дискусії «Перспективи податкової реформи, податкова справедливість. Майбутнє непрямих методів і нульової декларації» на міжнародному форумі «Податкова амністія 2021» підтвердив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Але ми не вимагаємо вказати конкретну юрособу, від якої отримано гроші. Абсолютно ні. Ось ви зараз подаєте декларацію, вказуєте, що отримали 100 тис. грн від конкретного ТОВ, яка виплачувала вам цю зарплату з ухиленням від оподаткування – в конверті. А зараз, що вам заважає це зробити? Ідіть зараз в інспекцію з праці, там величезні штрафи. Завтра прийдуть до вашої ТОВ, якщо ви хочете помститися так роботодавцю. Зараз включаться ті механізми, які набагато сильніші і суворіші, ніж механізми, передбачені податковою амністією», – сказав він, відповідаючи на питання однієї з учасниць форуму.

Довідка Finance.ua:

  • у червні 2021 року депутати Верховної Ради прийняли закон, згідно з яким вже з 1 вересня українці можуть задекларувати активи, придбані в результаті ухилення від сплати податків. Це може бути нерухомість, валюта, цінні папери. Готівку ж декларувати не можна – її необхідно покласти в банк на спецрахунок;
  • держава обіцяє не карати таких декларантів, втім, податки все ж доведеться заплатити – з активів, розміщених в Україні та українських банках (як у гривні, так і в інвалюті), пропонується сплатити 5%, а за кордоном і в іноземних банках – 9% (7% до 1 березня 2022 року).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас