Коли на дворі пандемія, а грошей нема: історія агробізнесу, якому допомогли кредити 5-7-9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли на дворі пандемія, а грошей нема: історія агробізнесу, якому допомогли кредити 5-7-9%

Кредит&Депозит
349
Для того щоб аграрій отримав хороший урожай, у кожен гектар потрібно вкласти від 25 до 40 тис. гривень, залежно від культури. Однак, коли с/г підприємство має близько 4 тис. га площ, а надворі – чергова хвиля пандемії, таких грошей може не бути.
Про це розвовів власник «Агрофірми Колос» Леонід Центило у спецпроєкті Finance.ua, Як працюють кредити 5-7-9%, де ми розповідаємо реальні історії з життя підприємців у важкі часи пандемії та кредити для бізнесу за умовами держпрограми.
Підприємство Леоніда обробляє величезні площі землі і має повний цикл виробництва сільгоспкультур: від посадки до продажу розфасованих круп і випічки хліба. Більш того, бізнесмен розвиває своє тваринництво (вівчарство, конярство, рибне господарство) і садівництво. Є також власний науковий напрямок, в якому задіяно близько 40 співробітників.
Зрозуміло, що за умови ведення такого розгалуженого бізнесу, підприємцю часто доводиться стикатися з нестачею оборотного капіталу. Нині, під час пандемії, це питання стоїть особливо гостро.
Коли на дворі пандемія, а грошей нема: історія агробізнесу, якому допомогли кредити 5-7-9%
«Минулий рік був важким для всіх, в тому числі і аграріїв. В одному тільки рослинництві ми недоотримали близько 50 мільйонів гривень», – нарікає Центило. При цьому витрати на посівну постійно зростають.
Де шукати вихід із ситуації? За будь-яких умов зупиняти роботу бізнесу – зовсім не варіант. Де ж брати гроші на усі затрати?
У такій ситуації можуть виручити банківські кредити. Саме цей інструмент обрав і агробізнесмен Леонід Центило. За його словами, банки охоче видають кредити для великого й прозорого бізнесу. Питання стояло лише у процентній ставці…

Більше про те, як бізнес виживає у карантинні часи та чи допомагають йому дешеві кредити 🐱‍🏍

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас