Mastercard вибрала «цифровий долар» для оплати товарів криптовалютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard вибрала «цифровий долар» для оплати товарів криптовалютою

Фінтех і Картки
756
Платіжна система Mastercard тестує використання стейблкойна USDC для оплати покупок за допомогою криптовалюти.
Компанія розкрила подробиці проекту на офіційному сайті.
Mastercard розширює карткову програму для криптовалютних гаманців і обміну крипти, щоб спростити платежі. В якості посередника вони вибрали стейблкойн USDC, який є цифровим аналогом долара і майже завжди прирівнюється до $ 1, тому що емітент обіцяє викупити його в будь-який час за курсом 1 до 1.
«Mastercard і її партнери протестують цю нову можливість, щоб дозволити більшій кількості банків і крипто-компаній пропонувати можливості карток людям, які бажають витрачати свої цифрові активи скрізь, де приймається Mastercard», — підкреслюється в прес-релізі.
Виконавчий віце-президент з цифрових активів і блокчейн-продуктів і партнерських відносин в Mastercard Радж Дхамодхаран звернув увагу, що сьогодні не всі криптовалютні компанії можуть конвертувати крипту в традиційні фіатні валюти, які офіційно використовують при покупках по всьому світу.
Платіжна система прагне спростити процес, співпрацюючи з Evolve Bank & Trust і Paxos Trust Company — провідною інфраструктурою блокчейнів і платформою випуску стейблкойнів, а також Circle — основним оператором USD Coin.
Після розширення програми Crypto Card Mastercard, Paxos і Circle будуть використовувати свої платформи для полегшення перетворення віртуальних валют у фіатні за допомогою стейблкойнів, забезпечених резервними активами.
Спрощення процесу дозволить більшій кількості банків і криптокомпаній забезпечити споживачам можливість оплати криптовалютою практично в будь-якому магазині.
«Робота з пілотним проектом Mastercard з перетворення цифрових активів у долари для повсякденних витрат прискорить використання споживачами криптовалюти в якості засобу торгівлі», — заявив співзасновник і генеральний директор платіжного сервісу BitPay Стівен Пара.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас