71% українських роботодавців готові перейти на 4-денний робочий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

71% українських роботодавців готові перейти на 4-денний робочий тиждень

Особисті фінанси
6690
71% українських роботодавців готові спробувати перейти на 4-денний робочий тиждень.
Про це йдеться в дослідженні Jooble.
Деякі європейські країни та окремі компанії вже почали активно тестувати 4-денний робочий тиждень. Про те, наскільки українські компанії готові до такого формату роботи та їхні очікування — в результатах опитування роботодавців, проведеного сайтом із пошуку роботи Jooble.
Сприйняття ідеї українськими роботодавцями та готовність до переходу
Згідно з опитуванням Jooble, більша частина респондентів, а саме 52,5% роботодавців, вважають реалістичною можливість ввести 4-денний робочий тиждень в Україні. В той самий час 47,5% визнають ідею нереалістичною для нашої країни.
Але більшість роботодавців — 71,3% — готові розглянути перехід на 4-денний робочий тиждень у своїй компанії, як експеримент. Мова йде про перелаштування внутрішніх процесів таким чином, щоб продукт чи послуга, яку надає бізнес, залишилася доступною для клієнтів без змін. Але 28,7% не готові експериментувати зі зміною графіку співробітників.
Можливі перспективи переходу, ставлення до заробітної плати
Серед можливих перспектив для компанії при переході на 4-денний робочий тиждень більша частина респондентів — 72% — відповіли, що це дасть більше свободи для працівників у вирішенні особистих питань. Крім того, роботодавці зазначили, що це допоможе: зменшити офісні витрати компанії, наприклад, на електроенергію чи папір, оптимізує бізнес-процеси при меншій кількості робочих годин, підвищить лояльність співробітників до компанії, допоможе швидше розв’язувати робочі задачі та збільшить самодисципліну.
87,8% опитаних Jooble роботодавців зазначили, що вони готові залишити незмінною зарплату своїм співробітникам при зменшенні кількості робочих годин. А 12,2% вважають, що зарплату логічно зменшити в такому випадку.
Ймовірні перешкоди
28,7% роботодавців, які не готові розглянути перехід на 4-денний робочий тиждень у своїй компанії, як експеримент, зазначили, що це пов’язано з тим, що: діяльність компанії не підходить для такого формату роботи, зменшить доходи компанії, уповільнить різні процеси у компанії, зменшить контроль за роботою співробітників.

Дослідження проведене аналітиками Jooble на основі опитування 345 українських роботодавців у період з 8 червня по 8 липня 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас