Заявлені Росією як «контрабандні» 80 тисяч тонн нафти йшли транзитом до Білорусі – Укртранснафта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заявлені Росією як «контрабандні» 80 тисяч тонн нафти йшли транзитом до Білорусі – Укртранснафта

Казна та Політика
434
Заявлені Федеральною митною службою Росії як «контрабандні» 80 тисяч тонн нафти на суму 27 млн доларів не надійшли в Україну як імпорт, а були спрямовані транзитом до Білорусі.
Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в «Укртранснафті».
У компанії повідомили, що «Укртранснафта» прийняла танкер Altai з 80 тис. тонн нафти на Морському нафтовому терміналі «Південний» у березні 2020 року, завантаження відбулася в порту Новоросійськ (РФ). Країною походження нафти є Республіка Казахстан.
«Зазначимо, що зазначена нафта на територію України не імпортувалася, а була транспортована транзитом до Республіки Білорусь на Мозирський НПЗ в рамках договору „Укртранснафти“ з BNK (UK) Limited (Великобританія)», — кажуть в УТН.
У компанії нагадали, що в цілому в 2020 році в рамках договору на транспортування, укладеного з BNK (UK) Limited, «Укртранснафта» поставила транзитом до Білорусі близько 800 тис. тонн нафти.
Нагадаємо, Федеральна митна служба Росії стверджує, що виявила незаконне переміщення в Україну 80 тисяч тонн нафти вартістю понад 2 мільярди рублів (близько 27 мільйонів доларів).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас