Нацбанк сподівається на транш кредиту МВФ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк сподівається на транш кредиту МВФ до кінця року

Казна та Політика
210
Україна розраховує отримати транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by до кінця 2021 року. Від цього кредиту залежить і інше фінансування.
Про це повідомив заступник голови Національного банку України Юрій Гелетій в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Продовження співпраці з МВФ для НБУ, українських стейкхолдерів і всіх держустанов — це найважливіше завдання. Зараз потрібно рухатися до досягнення Staff Level Agreement, що означатиме оновлення нашого Меморандуму про співпрацю до першого перегляду радою директорів. Цього року календарно ми можемо встигнути отримати транш», — повідомив він.
За словами Гелетія, НБУ також розраховує на отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС обсягом 600 млн євро і другої частини DPL від Світового банку на 350 млн доларів. Він підкреслив, що можливість отримання цього фінансування Україною безпосередньо залежить від успіхів у співпраці з МВФ.
Заступник голови НБУ додав, що для продовження співпраці з МВФ НБУ виконує структурні маяки, зокрема, проводить самооцінку з наглядового процесу, звітності та інструментарію відповідно до Базельських принципів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас