В Європейській комісії розповіли, коли Україна отримає транш від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європейській комісії розповіли, коли Україна отримає транш від ЄС

Казна та Політика
293
Україна зможе отримати другий транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу після здійснення кроків зі зміцнення верховенства права і реформування судової системи.
«Зараз дуже важливо продовжити цю реформу для подальшого зміцнення верховенства права. Це дуже інтенсивна дискусія, яку ми ведемо також в ЄС і наших державах-членах. Тепер ми щорічно публікуємо звіти про верховенство права, в яких оцінюємо, наскільки верховенство права дотримується у всіх наших державах-членах», — заявив в інтерв’ю агенції «Інтерфакс» віцепрезидент Європейської комісії з міжвідомчих відносин і прогнозування Марош Шефчович.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Він також наголосив, що ЄС важливо бачити рішучість керівництва України реформувати судову систему, відповідно до Рекомендації Венеціанської комісії.
«У грудні минулого року було надано 600 млн євро, і я думаю, що, коли всі ці кроки, про які я згадав, будуть виконані, відразу після цього буде надано другий транш «, — відзначив Шефчович.
За його словами ЄС готовий продовжувати підтримувати Україну, оскільки держава досягла значного прогресу в реформуванні медіасфери, державного управління, боротьби з корупцією, макроекономічної стабілізації
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас