Як не потрібно купувати Bitcoin: три помилки, від яких ніхто не застрахований — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не потрібно купувати Bitcoin: три помилки, від яких ніхто не застрахований

Фінтех і Картки
3767
Інвестиції в криптовалюту пов’язані з великим ризиком. Головна причина — постійні стрибки курсу Bitcoin та інших цифрових монет. Але призвести до серйозних збитків може не тільки це. Найчастіше інвестори самі роблять фатальні помилки.
Аналітики зібрали три головні упущення при купівлі криптовалюти, пише Сегодня з посиланням на РБК.
  • Спонтанна купівля.
Купуючи криптовалюту, потрібно чітко розуміти, навіщо ви це робите. Це може бути довгострокова інвестиція або інструмент для спекуляцій. Від вибору буде залежати час купівлі, адже для успіху потрібно правильно визначити момент. Крім того, важливо відразу продумати свої дії на випадок різкого зростання або падіння курсу.
«При осіданні котирувань трейдери піддаються емоціям і можуть діяти імпульсивно, тому слід завчасно визначитися з реакцією на нештатні ситуації, позначивши для себе рівні фіксації прибутку або збитку», — рекомендують експерти.
Відносно безпечним і безпрограшним часом для купівлі Bitcoin є момент, коли його ціна перебуває на 80−90% нижче від історичного максимального значення, вважають вони.
  • Торгівля на чорному ринку.
У месенджерах зростає кількість чатів для позабіржової торгівлі криптовалютами. На таких майданчиках зазвичай діє своя система рекомендацій і відгуків, але немає жодних гарантій.
Масштаби шахрайства з криптовалютою в Telegram настільки великі, що на це звернули увагу в податковому управлінні США. Через це купівля криптовалюти в Telegram та інших нерегульованих OTC-ринках вважається одним з найбільш ненадійних способів стати власником цифрових активів.
Найнадійнішим методом купівлі криптовалюти вважається проведення операції на великій централізованій біржі, яка підпорядковуються вимогам регуляторів, а також проводить ідентифікацію своїх клієнтів і протидіє схемам з відмивання грошей.
  • Безвідповідальне зберігання.
Навіть у разі, якщо монети були куплені на одній з найбільших криптобірж, залишати токени на біржовому гаманці – не найбезпечніший варіант.
На таких адресах зосереджені великі обсяги криптовалют, які приваблюють шахраїв.
Найбезпечнішим способом зберігання криптовалюти вважається апаратний гаманець. При використанні такого гаманця потрібно зробити резервну копію seed-фрази (набір з випадкових 12, 18 або 24 слів для відновлення доступу до гаманця).
Зазвичай seed-фразу роздруковують на папері і зберігають разом з важливими документами. Це потрібно, щоб не втратити доступ до гаманця і не втратити всіх криптозаощаджень.

Довідка Finance.ua:

  • цього літа Bitcoin втратив близько половини ціни, знизившись з рекордних 60 тис. доларів до 32−34 тис. доларів. Падіння, зокрема, було спровоковано китайськими регуляторами;
  • раніше експерти підрахували, що Bitcoin на 140 млрд доларів застрягли в гаманцях з втраченими паролями.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас