З'єднає Святошин і Дарницю: в Києві хочуть побудувати естакаду з платним проїздом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'єднає Святошин і Дарницю: в Києві хочуть побудувати естакаду з платним проїздом

Казна та Політика
1742
Голова української транспортної корпорації з державного будівництва “Укртрансбуд” Віктор Блонський запропонував побудувати в Києві двоярусну автомобільну естакаду, яка з’єднає правий і лівий береги Дніпра.
Відповідний лист було направлено Кабміном до КМДА, пишуть “Наші гроші”.
Загальна прогнозована вартість естакади складе $2,2 млрд. Реалізація проекту буде виконуватися за рахунок іноземних інвестицій. Компанії Туреччини, США і Китаю нібито готові його фінансувати.
Двоярусна естакада буде розташована над діючою гілкою залізниці, що проходить через Київ, і перетинатиме місто з заходу (район метро Святошин) на схід (район в’їзду з правого берега на Дарницький міст).
Загальна її довжина – приблизно 25 км. Вона дозволить дістатися з одного кінця Києва в інший менше ніж за півгодини. У місцях примикання з основними проспектами (через кожні 5-6 км) будуть передбачені в’їзди/виїзди, а також паркінги із загальною кількістю в 25 тис. місць.
Світлофори та освітлення працюватимуть від сонячних батарей, які можуть виробляти електроенергію і для підігріву дороги взимку. Уздовж естакади хочуть встановити захисні екрани, що знижують шум і концентрацію шкідливих речовин.
Відповідно до листа, загальний термін будівництва – 5 років. Роботи будуть вестися на дкількох ділянках одночасно, що дозволить вводити їх в експлуатацію по черзі, а також не перекривати основні автомагістралі та залізничні колії.
Проїзд по естакаді буде платним:
  • для легкових автомобілів – 50 грн;
  • для автомобілів середньої вантажопідйомності та автобусів – 75 грн;
  • для вантажівок – 150 грн.
За добу прогнозується переміщення 120-150 тис. авто. Таким чином, термін повної окупності дороги для інвесторів – 15 років. Термін концесії – 20 років, після чого об’єкт передається державі.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас