Українські аграрії отримають держгарантії на придбання землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аграрії отримають держгарантії на придбання землі

Аграрний ринок
310
Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови «Про деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі».
Як повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, постанова передбачає можливість надання державних гарантій з кредитної підтримки на придбання землі сільськогосподарського призначення.
У Мінфіні зазначають, що це дозволить надати підтримку малим фермерським господарствам в рамках реалізації земельної реформи.
Крім того, реалізація документа дозволяє визначити механізми надання державних гарантій на портфельній основі, а також встановити вимоги до відбору банків, які мають право отримувати такі гарантії.
Кабмін затвердив вимоги до позичальників і зобов’язань, за якими банки-кредитори можуть отримати забезпечення у вигляді державних гарантій.
У свою чергу державний Укрексімбанк визначається агентом гаранта, до функції якого, зокрема, відноситься перевірка правильності отриманих від банків-кредиторів документів і розрахунків.
Нагадаємо, з 1 липня в Україні набув чинності закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, ухвалений Верховною Радою наприкінці березня 2020 року, який поклав край мораторію, що діяв з 2001 року.
Закон надає власникам ділянок (паїв) право на їх продаж: до цього в Україні можна було лише передавати сільгоспземлі в оренду шляхом укладення довгострокових договорів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас