Крипта стала першою інвестицією серед 45% молодих жителів Великобританії (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крипта стала першою інвестицією серед 45% молодих жителів Великобританії (опитування)

Фінтех і Картки
475
Криптовалюта була першою інвестицією серед майже половини жителів Великобританії у віці від 18 до 29 років. При цьому понад 50% використовували для цього позичені гроші.
У дослідженні взяли участь 1000 респондентів у віковому діапазоні від 18 до 29 років. Цифрові валюти були розбиті на три категорії: Bitcoin, Dogecoin і «інші криптоактиви». Опитування провела компанія Opinium для платформи прямих інвестицій Interactive Investor в червні 2021 року.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Результати. У Великій Британії 45% молодих людей для своїх перших вкладень вибрали крипту. Це перевищує частку тих, хто інвестував через фонди (23%) і показник інвестиційних трастів (13%). 18% інвестували в акції публічних компаній.
Bitcoin виявився безперечним лідером за популярністю серед цифрових активів — в нього інвестувала п’ята частина респондентів.
Інвестиції в борг. Половина з них звернулася для цього до боргового фінансування: 23% використовували кредитну картку, 17% — студентську позику, а 16% вказали інший вид кредиту.
“Молоді люди, що використовують кредитні карти, студентські позики й інші форми боргу для інвестування, — це тривожна тенденція”, – каже Майрон Джобсон із Interactive Investor.
Він зазначив, що інвестуючи в такі ризиковані активи, як крипта, молоді люди наражають себе на небезпеку невиплати боргів. Це може завдати шкоди кредитним рейтингам і серйозно ускладнити отримання іпотеки або інших видів кредиту в майбутньому.
20% респондентів заявили, що планують зберігати заощадження в фіатних грошах найближчі 10 років.
За матеріалами:
Na chasi
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас