Цифровізація може забезпечити зростання економіки України на 10-12% на рік — Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифровізація може забезпечити зростання економіки України на 10-12% на рік — Мінцифри

Казна та Політика
345
Цифровізація є одним з ключових векторів розвитку економіки України протягом наступного десятиліття.
Про це під час Ukraine Reform Conference у Вільнюсі розповів віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
За словами глави відомства, цифровізація входить до числа ключових пріоритетів уряду і є одним з основних векторів розвитку економіки країни протягом наступних 10 років.
«Цифровізація здатна забезпечити зростання української економіки на 10−12% на рік», — заявив Михайло Федоров, додаючи, що стратегічним партнером України в частині цифрових реформ є Європа.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
За словами міністра, українці повинні мати можливість отримувати доступ до державних послуг «швидко і просто», тому протягом наступних трьох років Мінцифри планує перевести 100% послуг в країні в онлайн.
Крім того, зазначає Федоров, Україна одна з перших у світі розпочала роботу над впровадженням COVID-сертифікатів і вже запустила бета-тест системи в «Дії». Зараз Мінцифри очікує аудиту системи, розробленої відповідно до технічних вимог EU Digital Covid Certificate, від ЄС, а згодом — рішення Євросоюзу про взаємне визнання документів.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас