Влада підвищує податки для чесного бізнесу, але нічого не робить для боротьби з «тіньовиками», - КБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада підвищує податки для чесного бізнесу, але нічого не робить для боротьби з «тіньовиками», - КБУ

Особисті фінанси
565
Підвищенням податків, яке передбачене законопроектом №5600, влада збільшує податковий тягар на чесний бізнес — замість того, щоб зменшувати кількість тих, хто працює «в тіні».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Конфедерації будівельників України.
До речі, про зміни у податковому законодавстві ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
«У нас запитання: а що зробила держава, аби ті особи, які не сплачують — сплачували? Де тут справедливість, якщо з введенням цих норм закону тягар буде перекладений на платників, які сплачують? Немає справедливості», — зазначили у Конфедерації.
Там також звертають увагу на те, що ініціатива влади підвищити податки з 1 січня наступного року є порушенням принципу стабільності податкового законодавства, що є неприйнятним.
«Податки вводяться з 1 січня 2022 року. Це буде порушенням принципу стабільності, взагалі не може бути мови про те, що закон запрацює раніше, ніж у 2023 році. Тобто, зміна елементів можлива тільки з урахуванням принципу стабільності», — наголосили у Конфедерації.

Довідка Finance.ua:

  • 1 липня Верховна рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект № 5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.
  • Бізнес вважає, що прийняття т. зв. «ресурсного» законопроєкту лише поглибить кризові явища в українській економіці та призведе до зменшення надходжень до держбюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас