Голова Держаудитслужби: з «ковідного фонду» зникли 124 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Держаудитслужби: з «ковідного фонду» зникли 124 млн грн

Казна та Політика
844
Голова Державної аудиторської служби Геннадій Пліс вважає, що підсумки аудиту «ковідного фонду» не такі сумні, як здається на перший погляд. Незважаючи на те, що Держаудитслужба виявила фінансових порушеньна понад 400 млн грн, вкрадено з них тільки 124 млн.
Про це Пліс розповів в інтерв’ю виданню «Гордон».
Аудит фонду боротьби з COVID-19 він назвав «унікальною спецоперацією» — більше тисячі заходів державного фінансового контролю, у тому числі 280 ревізій витрат, 505 перевірок закупівель і 221 моніторинг закупівель.
Як розповів Пліс, всього було виділено 78 млрд грн коштів, 66 млрд — використано, 44 млрд — охоплено контролем.
«Ми побачили фінансових порушень на 418 млн. 124 млн грн — кошти, які, скажімо так, зникли. Часто звучить, що з фонду вкрали понад 400 млн грн, але це не так. Йдеться про фінансові порушення, а це не завжди аморально», — сказав він.
«До тих 124 млн грн входить, наприклад, завищення обсягу виконаних робіт. Тому ми вважаємо ці гроші вкраденими. Велика сума. Але якщо оцінювати обсяги фінансування в цілому, то це невисокий рівень втрат», — вважає Пліс.
На його думку, рівень порушень виявився меншим, ніж в інших сферах, тому що всі розуміли, що цей фонд перевірятимуть. Крім того, значну його частину було витрачено на зарплати лікарям і Нацполіції, де не так багато можливостей щось порушити.
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас