Нову грошову оцінку земель у Києві вже затвердили, але діятиме вона з 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову грошову оцінку земель у Києві вже затвердили, але діятиме вона з 2023 року

Казна та Політика
246
Нова нормативна грошова оцінка земель вступить у дію з початку 2023 року. Перенесення термінів її введення пов’язано з кризою, спричиненою пандемією.
Таке рішення сьогодні, 8 липня, на пленарному засіданні II сесії Київради підтримали 89 депутатів.
Як зазначив депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв, нормативна грошова оцінка визначає розмір земельного податку, орендної плати, розмір державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок.
Також нормативна грошова оцінка розробляє показники і механізми економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
«Останній раз оцінка проводилась ще у 2013 році, де середня (базова) вартість 1 кв. м. земель складала 686,46 грн. Станом на 1 січня 2021 року, з урахуванням коефіцієнта індексації, вартість була 1 302,36 грн», — підкреслив Михайло Терентьєв.
Згідно зі статтею 18 Закону України «Про оцінку земель», нормативно грошова оцінка повинна проводитись мінімум один раз на 5-7 років. Але, враховуючи пандемію, коли бізнес опинився у непростій ситуації, Київрада вирішила перенести введення її в дію на 2023 рік.
Михайло Терентьєв наголосив, що додаткові кошти, які надходитимуть до міського бюджету від оренди земельних ділянок, будуть спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури Києва, оновлення та модернізацію медичних, освітніх, спортивних закладів, а також на нагальні потреби киян.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас