НБУ скоротив «карантин» готівкової гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скоротив «карантин» готівкової гривні

Казна та Політика
579
Національний банк України (НБУ) скоротив термін обробки готівкової гривні і її знаходження на «карантині» через коронавірус з двох тижнів до 5−7 днів. Це пов’язано з автоматизацією процесу знезараження банкнот і монет, а також невисокою небезпекою передачі COVID-19 через готівкові гроші.
Про це повідомляє директор Департаменту грошового обігу Нацбанку Віктор Зайвенко.
Він зазначив, що НБУ має досвід по знезараженню готівки, включаючи міжнародний. За його словами, останні дослідження показують, що інфекція на банкнотах і монетах присутня не більше, ніж на інших предметах.
«І ті заходи, які ми вводили на початку пандемії (COVID-19. — Ред.), коли нам було невідомо, як передається ця інфекція, то ми витримували двотижневий карантин, згідно з яким, за первинними дослідженнями, інфекція нібито зникала», — зазначив Зайвенко.
Представник регулятора уточнив, що на початку пандемії НБУ проводив обробку готівки на автоматизованих системах, а потім вони проходили термічну обробку при упаковуванні.
«Таким чином, ми досягали мети, яку ставили перед собою», — уточнив він.
Зайвенко додав, що сьогодні НБУ володіє дещо іншою інформацією і у зв’язку з цим термін перебування готівки на карантині скорочений до 5−7 днів.
«Але також вживаємо всіх заходів — обробляємо на автоматизованих системах», — сказав він, додавши, що останні дослідження вказують на невисоку небезпеку передачі COVID-19 через готівку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас