Міністр економіки сказав, у яких сферах найчастіше платять в «конвертах» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки сказав, у яких сферах найчастіше платять в «конвертах»

Казна та Політика
617
Найчастіше заробітну плату в «конвертах» платять у сільському господарстві та будівництві.
Про це на пресконференції в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Міжнародна політика» сказав перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко.
Практичні поради про те, як накопичувати та примножувати свої заощадження — в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
Відповідаючи на запитання, в яких галузях найчастіше платять заробітну плату у «конвертах», Любченко в першу чергу назвав сільське господарство та будівництво.
Він нагадав, що з 1 січня 2016 року, коли в Україні змінилась ставка ЄСВ, очікувалося, що економіка вийде з тіні, і всі будуть платити «білу зарплатню», однак цього не сталося.
«На жаль, робочі місця не вийшли з тіні», — зазначив Любченко.
Нагадаємо, в першому півріччі 2021 року була проведена масштабна інформаційна кампанія про переваги офіційного працевлаштування та ризики неформальних трудових відносин. В результаті цієї кампанії було офіційно оформлено майже 57 тис. працівників.
З липня почалися перевірки компаній, які мають ознаки використання незадекларованої праці. За перші два дні перевірок виявлено 240 неформальних працівників у рамках 152-х розпочатих інспекцій.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, кожен п’ятий українець отримує зарплату «в конверті». Кількість неформально зайнятого населення країни склала 3 237 800 осіб, загальна чисельність українців, що працюють, — 15 915 300.
  • Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що обсяг тіньової економіки в Україні становить половину ВВП.
  • Голова ДПС Олексій Любченко розповів про шляхи стимулювання роботодавців до створення робочих місць та офіційного працевлаштування найманих працівників.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас