Київміськбуд може підняти вартість житла ще на 20% до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київміськбуд може підняти вартість житла ще на 20% до кінця року

Нерухомість
1937
До кінця поточного року вартість квартир «Київміськбуду» може піднятися ще на 20%, якщо ціни на будівельні матеріали продовжать зростати.
Про це повідомив голова правління — президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір.
За його словами, за останній рік ціна квадратного метра в столиці вже зросла на 20% через подорожчання матеріалів, комплектуючих, а також будівельно-монтажних робіт.
Так, зростання ціни відбулося практично за всіма складовими будівництва. Саме вони формують більше ніж 50% вартості квадратного метра. Також голова «Київміськбуду» відзначив вплив інфляції. Навіть з урахуванням стабільного курсу долара матеріали в гривні все одно дорожчають.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

«Подивіться на ситуацію в світі: за останній рік було надруковано величезну кількість грошей, які спрямовані на боротьбу з пандемією і її наслідками. Це призвело до знецінення грошей, як наслідок — і долар, і євро, і гривня почали девальвувати», — розповів Кушнір.
До того ж він додав, що станом на початок липня вартість квадратного метра в компанії стартує від 22 тис. грн.
Нагадаємо, з 15 травня цього року «Київміськбуд» провів підвищення базової вартості (ціна без урахування низки коефіцієнтів: поверховості, комфортності та лояльності) квадратних метрів у житлових комплексах. Це було друге за рахунком підняття цін в житлових комплексах компанії з початку року — перше подорожчання відбулося 1 лютого.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас