Столичним водіям дали відстрочку від штрафів за несплату парковки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичним водіям дали відстрочку від штрафів за несплату парковки

Особисті фінанси
281
У Києві перші два тижні з моменту введення нових правил паркування водіїв не штрафуватимуть за несплату за парковку.
Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Facebook.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
Із 1 липня у Києві встановлюються нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу з центром міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць.
Згідно з документом, у І зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становитиме 35 грн/год., а в ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, — 25 грн/год. У спальних районах міста вартість лишається без змін — 5 грн/год.
«До 16 липня включно у київських інспекторів з паркування особлива місія. Вони не штрафують водіїв за несплачене паркування, а натомість ведуть відкриту роз’яснювальну кампанію», — зазначив Усов.
Як наголосив заступник голови КМДА, водіям потрібен час на сприйняття нових правил паркування, встановлення необхідних додатків і орієнтування в новій системі. Тож у Києві оголошено двотижневий період лояльності.
У той же час, водії, які не сплатили за паркування, замість постанови про порушення отримують інформаційну довідку з роз’ясненням про розмір штрафу та порядок оплати.
У цій довідці вказані офіційні тарифи на паркування відповідно до зон у місті, чітко прописані додатки та сайти, через які можна здійснити оплату, а також QR-код, через який можна зайти на parking.kyiv.digital і отримати всі необхідні підказки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас