Шмигаль розповів, що цього року буде з опалювальним сезоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, що цього року буде з опалювальним сезоном

Казна та Політика
1774
В Україні опалювальний сезон 2021−2022 років розпочнеться вчасно.
Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За його словами, в Україні вже почалася підготовка до нового опалювального сезону. Цей процес — на контролі глави уряду і профільних міністерств — Міністерства розвитку громад і територій, а також Міністерства енергетики.
«Щодо ситуації з підготовкою теплоелектроцентралей до опалювального сезону — це комплексне питання. Зараз також профільні міністерства з НАК „Нафтогазом“ вирішують питання підготовки ТЕЦ до опалювального сезону. Він буде розпочатий вчасно, у визначені законом терміни, без зривів», — запевнив Шмигаль.
Нагадаємо, з 20 травня уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що тепер всі теплокомуненерго, більшість з яких належать місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Крім того, прем’єр доручив членам Кабінету Міністрів розробити законопроект про погашення боргів, які утворилися у теплокомуненерго.
Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що в травні 120 міст України, в яких проживають 5 млн осіб, можуть залишитися без гарячої води, оскільки теплокомуненерго не в змозі платити ринкову ціну за газ.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас