Зеленський підписав закон про підвищення пенсій чорнобильцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про підвищення пенсій чорнобильцям

Казна та Політика
585
Президент Володимир Зеленський підписав закон № 1584 ІХ про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Про це повідомила пресслужба глави держави.
Так, закон Про внесення змін до Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб у вівторок підтримала Верховна Рада.
«Документом визначені мінімальні розміри пенсії з інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Розміри такої пенсії для I групи інвалідності не можуть бути нижчим за 6000 гривень, для II групи інвалідності – 4800 гривень, для III групи інвалідності та дітей з інвалідністю — 3700 гривень», — йдеться в повідомленні пресслужби.
Крім того, закон вводить державну адресну допомогу для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їхніх наслідків, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, які внаслідок цього стали особами з інвалідністю.
Зазначається, що документ набуває чинності з 1 січня 2022 року, крім тих його положень, наприклад, щодо мінімальних розмірів пенсії за інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, які починають діяти з 1 липня цього року.

Довідка Finance.ua:

  • 29 червня Верховна Рада України ухвалила закон, яким підвищується розмір пенсійних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас