Депутати проголосували за вдосконалення габаритно-вагового контролю транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати проголосували за вдосконалення габаритно-вагового контролю транспорту

Казна та Політика
252
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок ухвалила закон щодо вдосконалення здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів.
Відповідний законопроєкт №3743 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» у другому читанні підтримали 257 народних депутатів.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити!
Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Зміни законодавчо закріплюють можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, в автоматичному режимі, та повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.
Закон також підвищує відповідальність автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм.
Ухваленим документом також запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю. Передбачено накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.
Запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.
Змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлюється відповідальність за невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті та його територіальних органів, про зупинку транспортного засобу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас