Федоров розповів, коли в додатку «Дія» з'явиться електронне пенсійне посвідчення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров розповів, коли в додатку «Дія» з'явиться електронне пенсійне посвідчення

Особисті фінанси
5134
У додатку “Дія” вже є можливість змінити електронне місце реєстрації, а незабаром там з’явиться електронне пенсійне посвідчення.
Про це в інтерв’ю Delo.ua заявив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Чиновник зазначив, що до кінця року його команда планує запустити в додатку нові послуги, які стосуються “кожної життєвої ситуації людини: від народження дитини, до смерті; починаючи від освіти і подачі документів до вузів, реєстрації шлюбу або отримання довідки про несудимість”.
“Точно з’явиться електронне пенсійне посвідчення. Прописка вже є, можна змінити місце реєстрації в шести обласних центрах. Додасться ще тисяча громад у найближчі кілька тижнів. До кінця року можна буде по всій країні змінити електронне місце реєстрації. Але тут питання пов’язане зі специфікою – у кожної громади є свій реєстр ОТГ і нам потрібно між тисячами реєстрів зробити взаємодію”, — зазначив Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • Ще на початку 2021 року Пенсійний фонд України запустив власний додаток для смартфонів і планшетів. Але багато українців досі не знають, як ним користуватися. Програма дозволяє побачити електронну пенсійну справу, отримати інформацію про страховий стаж і оформити пенсію.
  • У поточному році українських пенсіонерів чекає ще п’ять етапів перерахунку пенсій. При цьому стільки ж разів Пенсійний фонд вже переглядав виплати.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсію ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас