Зеленський запровадив санкції щодо десятків банків РФ та «банків» ОРДЛО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський запровадив санкції щодо десятків банків РФ та «банків» ОРДЛО

Казна та Політика
523
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження чинних і нові санкції щодо 55 банків і фінансових компаній Росії і «банків» ОРДЛО.
Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.
Про які банки йдеться? Санкції на кожен з банків накладаються на 3 роки. Серед установ, на які накладена заборона, — Банк Москви, Газпром Банк, банк «Росія», банк «ВТБ», державна корпорація «ВЕБ.РФ», Сбербанк Росії, а також платіжні системи MoneyTo, BLIZKO, ANELIK, «Колібрі».
Серед фізичних осіб, на яких наклали санкції, опинилися засновники банку «Севастопольський морський банк» Анненков Олександр Васильович та Анненкова Лідія Василівна.
Санкції наклали і на дві установи, що знаходяться на окупованому Донбасі. Це «Центральний Республіканський Банк Донецької Народної Республіки», що знаходиться в Донецьку, і так званий «Державний банк Луганської Народної Республіки» у місті Луганськ.
Відповідним документом доручено Кабінету міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених пунктом 2 цього рішення.

Бізнес на пенсіях в ОРДЛО

Міністерству закордонних справ України — поінформувати компетентні органи Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.
Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас