Заробітчан не оббиратимуть: у «Слузі народу» спростували примусовий характер податкової амністії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітчан не оббиратимуть: у «Слузі народу» спростували примусовий характер податкової амністії

Особисті фінанси
2736
Навколо податкової амністії циркулює багато некоректних чуток. Головна з них — примусове декларування доходів.
Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, член партії «Слуга народу» Олександр Ковальчук.
До речі, про законодавчі ініціативи та фінансові нововведення ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
«Держава не карає, а дає можливість громадянам повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Ми даємо поштовх розвитку економіки України, адже сотні мільйонів гривень зможуть легально «працювати», — заявив Ковальчук
Нардеп наголошує на виключно добровільному характері декларування неоподаткованих статків. За його словами, це особистий вибір кожної людини.
Як щодо заробітчан? За словами нардепа, декларування спрямовано на широке коло осіб, які ухилялися від оподаткування до 1 січня 2021 року, а не лише, як вважають деякі українці, на заробітчан. Заробітчанам буде корисним легалізувати гроші та активи, але вони можуть цього не робити.
Також Ковальчук зазначив, що декларація не може бути доказом у кримінальних справах.
«Зокрема, відсутня відповідальність для людей, які отримували кошти в конверті, оскільки не вказується джерело їхнього походження. До того ж відомості, що містить добровільна декларація, не будуть розголошені, вони є конфіденційними. Також декларація не буде доступною в інтернеті, особа подає її лише до ДПС», — пояснив нардеп.

Довідка Finance.ua:

  • Нульова декларація подаватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022-го. Щорічно її заповнювати не потрібно. При цьому для того, щоб чиновники не змогли легалізувати кошти, отримані хабарями, депутати виключили їх зі списку тих, хто може подавати нульову декларацію.
  • Голова парламентського фінкомітету Данило Гетманцев розраховує, що амністія зможе вивести з тіні приблизно 20 мільярдів доларів, що принесе до держбюджету мільярд доларів.
  • Очікування прем’єра Дениса Шмигаль скромніші – він розраховує на кілька мільярдів гривень.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас