У списку світових стартап-екосистем Україна за рік опустилася на 5 позицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У списку світових стартап-екосистем Україна за рік опустилася на 5 позицій

Казна та Політика
1035
Україна за роки втратила п’ять позицій у рейтингу стартап-екосистема, опустившись на 34 місце у світі.
Про це свідчить щорічний рейтинг Global Startup Ecosystem 2021, який складає дослідницький центр і найповніша в світі карта екосистеми стартапів StartupBlink.
Якщо говорити про українські міста, то лідером як і раніше залишається Київ. Однак у світовому рейтингу з 2020 року столиця впала на 16 позицій, опинившись на 48 місці. У дослідженні йдеться, що в списку найбільш ефективних стартапів Києва значиться розробка програмного забезпечення, обробка даних, маркетинг і продажі — за цими критеріями місто посідає 19 місце.
Загалом же до рейтингу потрапили шість українських міст (дослідження охоплює тисячу найкращих міст світу). Другим найкращим українським містом вважається Львів, який піднявся на 99 сходинок і став 255-м у світі. Втім, це єдиний випадок, коли ситуація поліпшувалася: Одеса опустилася на 38 позицій і стала 394-ою, Харків – на 72 позиції і виявився 513-м, Тернопіль впав на 63 позиції і став 787-м, а Дніпро недорахувався 80 рядків і виявився 883-м.
StartupBlink відзначає талант українських розробників і зазначає: якщо нинішні тенденції збережуться, то Україна опиниться на шляху до більшого успіху і стане лідером в глобальній екосистемі стартапів.
У списку світових стартап-екосистем Україна за рік опустилася на 5 позицій
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас