Тиждень до запуску ринку землі: Кабмін вніс зміни до порядку ведення держреєстру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тиждень до запуску ринку землі: Кабмін вніс зміни до порядку ведення держреєстру

Казна та Політика
517
Уряд вніс деякі зміни в порядок ведення держреєстру речових прав на нерухоме майно, що дозволить забезпечити повністю коректну процедуру продажу, правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі.
Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль.
«Зростанню економіки буде сприяти й ще одна історична реформа, яка буде запущена вже через тиждень — ми говоримо про запуск ринку землі. Сьогодні внесем деякі зміни в порядок ведення державного реєстру речових прав на нерухоме майно, це дозволить забезпечити повністю коректну процедуру продажу, правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі.
Аграрії, які багато років працюють на землі, отримають переважне право її викупу. В той же час, усі угоди купівлі-продажу будуть перевірятись на дотримання вимог закону", — сказав Шмигаль, відкриваючи засідання.
Згодом уряд затвердив внесення відповідних змін.
За словами прем’єра, Міністерство аграрної політики має забезпечити необхідний рівень інформування, «щоб люди на місцях розуміли всі переваги земельної реформи».
«Ринок землі – це про справедливість, коли громадяни України нарешті зможуть вільно розпоряджатись своїм майном, як це передбачено Конституцією. І так само ринок землі – це про економічний розвиток держави і успішність українських аграріїв», — додав він.
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас