У НБУ підбили підсумки коронакризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ підбили підсумки коронакризи

Казна та Політика
429
Національний банк України задоволений тим, як фінансовий сектор пройшов коронакризу, яка почалася у березні минулого року. Настрої на ринку позитивні.
Про сказав директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук під час презентації Звіту про фінансову стабільність, яка транслювалася на Youtube.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
«У цьому звіті ми по суті підбиваємо підсумки кризи, через яку економіка і фінансовий сектор пройшли від початку березня 2020 року. Умовно це звіт позитивних меседжів. Практично всі меседжі у нашому звіті позитивні. Ми повністю задоволені тим, як банківський сектор пройшов кризу», — сказав він.
Водночас заступник голови НБУ Дмитро Сологуб зазначив: «Якщо подивитися на цей звіт, то можна побачити, що для банківської системи криза так і не почалася».
За його словами, було багато побоювань, що «і цього разу все буде погано», і на першому етапі дійсно були проблеми. «Але все ж таки, ситуація цілком нормальна, і банківська система працює».
Крім того, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що НБУ не планує поновлювати антикризові заходи, які були введені навесні 2020 року та скасовані у червні 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, що Національний банк України починає поступово згортати екстрені заходи з підтримки банків, запроваджені у відповідь на коронакризу. Йдеться, зокрема, про довгострокове рефінансування та процентні свопи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас