Кличко розказав про новітні цифрові сервіси, які впроваджує Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розказав про новітні цифрові сервіси, які впроваджує Київ

Казна та Політика
964
Мер Києва Віталій Кличко виступив на конференції iForum-2021 і розповів про новітні технології і сервіси, які впроваджує столиця для ефективного міського управління та комфорту киян.
Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.
«Систему технологічного — „розумного“ управління містом Київ розпочав впроваджувати першим в Україні. Понад 6 років тому. Стартували ми тоді з „відкритого бюджету“, який нам допомагали запускати німецькі партнери. Далі була система ProZorro, яку ми впровадили теж першими. Система електронних петицій, та багато електронних сервісів для киян. І сьогодні я можу сказати, що система управління містом знаходиться у мене в кабінеті. На великому екрані, в онлайн режимі я можу оперативно реагувати на процеси, що відбуваються в місті. Або ж — з планшету, якщо я десь на виїзді і знаходжуся не в мерії», — сказав Віталій Кличко.
Всі зведені дані, що показують статистику та реальну картину за всіма сферами життєдіяльності міста, знаходяться на одній платформі і відображаються в онлайн-режимі.
Також Віталій Кличко розповів про проєкт із моделювання ситуацій та створення ефективної транспортної моделі міста, яка дасть можливість в онлайн режимі аналізувати завантаженість шляхів, планувати капітальні ремонти старих та будівництво нових інфраструктурних об’єктів, базуючись на реальних даних та потребах столиці.
«І таку модель Київ планує створити в 2022 році. Ми вже маємо дані, які можна використовувати не тільки для аналізу поточної ситуації, а й для її подальшого прогнозування. Як зміняться потоки транспорту через ремонт дороги? Як вплине погодна ситуація на завантаженість шляхів? Яких маршрутів громадського транспорту не вистачає киянам? На ці питання зможемо отримати відповідь завдяки моделюванню. А наступний крок — інтелектуальне керування трафіком. Це дозволить збільшити пропускну здатність доріг та заощадити час на пересування містом», — наголосив мер.
Віталій Кличко також нагадав, що сьогодні в місті працює понад 7 тисяч камер відеоспостереження. А до кінця цього року буде вже 9 тисяч. У тому числі це спеціальні інтелектуальні камери для фіксації швидкості авто, дорожньої аналітики.
Мер розповів, що цього року міська влада оновила основний міський застосунок. З’явився «Київ Цифровий».
У цьому застосунку вперше в Україні почав працювати муніципальний паркувальний сервіс. Уже сьогодні з його допомогою можна знаходити паркувальний майданчик у місті та паркуватися в 3 кліки.
Кличко окремо зупинився на елементах «розумного міста», що вже кілька років працюють в Києві. Зокрема — система електронних петицій та Громадський бюджет.
«Це — перш за все, інструменти електронної демократії. Коли кожен мешканець може брати участь у розвитку свого району, міста. Вносити свої пропозиції та реалізовувати проекти. Тільки за 4 роки існування Громадського бюджету в столиці реалізували понад 1000 проектів, ініціаторами яких були кияни. Цього року голосування за проекти на наступний рік розпочнеться 17 серпня», — розповів Віталій Кличко.
«Цього року ми плануємо забезпечити повне покриття міста бездротовою мережею IoТ, до якої поступово підключимо мільйони інтелектуальних пристроїв-сенсорів», — розповів Віталій Кличко.
Мер також повідомив, що столиця працює над створенням “Ситуаційного центру”.
«Хотів би підкреслити, що безпека, життя та здоров’я киян — наш головний пріоритет. І ми сьогодні також працюємо над тим, щоб оперативно реагувати на можливі техногенні катастрофи, паводки, пожежі. Місто створює „Ситуаційний центр“, для реагування на подібні випадки», — повідомив Віталій Кличко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас