Українці скуповують нерухомість за кордоном: список країн з найкращими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці скуповують нерухомість за кордоном: список країн з найкращими цінами

Нерухомість
5358
Експерти повідомляють про сплеск інтересу на купывлю житла українцями в Туреччині, Болгарії, Польщі та Таїланді. Кількість угод в 2021-му вже перевищила показники всього минулого року. Особливо зростає інтерес до нерухомості в Туреччині і становить майже 60−70% від усіх міжнародних угод.
Про це йдеться в матеріалі UBR.ua.
Дізнавайтеся корисні поради щодо нерухомості в телеграм-каналі Finance_ukr
Причиною стала відсутність особливих складнощів при в’їзді в період карантину і відносно доступна вартість на купывлю житла — від 40 тис. євро.
Найбільший інтерес у покупців з України викликає курорт Аланія. Добре зарекомендували себе Бодрум і Егейське узбережжя, а також Стамбул.
«У 2019 році 70% покупок становили однокімнатні квартири. Зараз порядок змінився: до 50% – однокімнатні, 25−30% – двокімнатні, 25% – Це трьох-, чотирьох-, п’ятикімнатні квартири. Справа в тому, що більше людей стали купувати квартири саме для себе, а не під інвестицію для подальшої здачі в оренду», — заявив засновник агентства зарубіжної нерухомості В’ячеслав Фоменко.
Болгарія йде другою за популярністю серед українців. Мінімальна вартість однокімнатної квартири там стартує від 20 тис. євро, що є найбільш низьким цінником на нерухомість поза Україною.
Іспанія, Італія і Грузія втратили свої позиції лідерів за популярністю через недоступність для іноземців. І якщо раніше Іспанія брала на себе близько 25% попиту, то на даний момент всього 6−7%.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

При цьому фахівці вважають, що надалі може спрацювати відкладений попит після того, як країни відкриються.
Нагадаємо, світові ціни на житло ростуть найшвидшими темпами за 15 років. Глобальний індекс цін на житло, що вимірює середні ціни на житло в 56 країнах, зріс на 7,3% в річному обчисленні в першому кварталі 2021 року, що є найшвидшим темпом з четвертого кварталу 2006-го. За темпами зростання цін лідирує Туреччина.
«Фактором, що сприяє зростанню цін на житло в усьому світі, стала масова переоцінка потреб в житлі після пандемії, чи то покупці, які шукають домашні офіси, сади або просто ближче до відкритих просторів. Вимоги до будинку зросли через ізоляцію, і домовласники задумалися про те, де і як вони хочуть жити, що спонукало багатьох переїхати або купити другий будинок», — сказала голова міжнародного дослідження житлового фонду Knight Frank Кейт Еверетт-Аллен.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас