Міністр фінансів прокоментував чутки щодо отримання 600 млн євро допомоги від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів прокоментував чутки щодо отримання 600 млн євро допомоги від ЄС

Казна та Політика
309
Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що головною умовою для отримання макрофінансової допомоги від Європейського Союзу у розмірі 600 мільйонів євро є ухвалення низки законопроектів.
Про це він сказав у коментарі Telegram-каналу PavlovskyNews.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
«Щоб була макрофінансова допомога, для цього потрібно ухвалити відповідні закони», — сказав міністр.
Зазначимо, що раніше низка Telegram-каналів із посиланням на власні джерела повідомили, що Марченко буцімто отримав лист від Єврокомісії щодо виділення макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро від Європейського Союзу.
Однак в листі нібито сказано, що отримання траншу заважає процес обрання глави САП, який «зіткнувся з затримками». Також в ЄС наголосили, що завершення першого читання закону про Вищу раду правосуддя, НАБУ і про Вищу кваліфікаційну комісію не повною мірою відбивають думки Венеціанської комісії, зокрема, щодо механізмів голосування, запропонованих комісією.
Нагадаємо, що раніше Марченко, називаючи три умови для України, щоб отримати наступний транш Міжнародного валютного фонду, також вказав на необхідності ухвалення законів про ВРП, НАБУ і НАЗК.
Водночас він запевнив, що критичні потреби фінансування бюджету Міністерство фінансів закриває, зокрема, «запозичуючи на внутрішньому та зовнішньому ринках, перевиконуючи доходи бюджету».
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас