Оцінювали в $2 млн: СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінювали в $2 млн: СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок

Казна та Політика
288
Контррозвідники спільно зі слідчими Служби безпеки України не допустили витік за межі країни новітніх розробок вітчизняного оборонно-промислового комплексу.
«Викрито зловмисників, які намагалися продати представникам однієї з азіатських країн секретну проектну документацію у сфері військового кораблебудування. Відомості з обмеженим доступом були оцінені в $ 2 млн. Встановлено, що до протиправної діяльності причетні кілька колишніх і діючих працівників одного з вітчизняних оборонних підприємств», — повідомляє прес-центр СБУ.
В ході проведення спецоперації співробітники СБУ викрили зловмисників під час передачі $ 250 тис. за частину оборонних відомостей.
Під час обшуків за місцем проживання учасників оборудки вилучено документи та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу. У рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас