Стало відомо, коли вакциновані українці зможуть в'їжджати в Німеччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли вакциновані українці зможуть в'їжджати в Німеччину

Особисті фінанси
547
Починаючи з 25 червня в’їзд для осіб, повністю вакцинованих від COVID-19, з України в Німеччину стане за певних умов знову можливим, повідомило посольство Німеччини в Києві.
“Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати в Німеччину з метою відвідування близьких і друзів, а також з туристичною метою. Починаючи з 21 червня 2021 року, можна подавати заяви на отримання необхідних для наміченої мети поїздки віз як в посольстві, так і у візовому центрі Visametric”, – йдеться в повідомленні на сайті німецького посольства.
Вказується, що право в’їзду в Німеччину матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, перелічених на інтернет-сторінці Інституту Пауля Ерліха (нім. Paul-Ehrlich-Institut, PEI), якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини або вакцини, яка вимагає однієї дози, пройшло не менше 14 днів.
“Зараз це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів (англ. European Medicines Agency, EMA). Перелік вакцин планується також розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, тільки-но будуть завершені необхідні тестування”, – пояснили в посольство.
Подальшу інформацію, особливо ту, яка стосується вимог щодо документальних підтверджень про отримані щеплення, можна знайти на сайті Федерального Міністерства внутрішніх справ, будівництва та Батьківщини, уточнили в посольстві Німеччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас