У Мінсоцполітики назвали терміни автоматичного перепризначення субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики назвали терміни автоматичного перепризначення субсидій

Казна та Політика
29440
Понад 85% домогосподарствам житлова субсидія на наступний опалювальний період буде призначена автоматично найближчими тижнями.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе!
«Найближчими тижнями, після надходження від Мінфіну результатів верифікації одержувачів житлової субсидії на відповідність новим критеріям її отримання, органами соціального захисту населення буде забезпечено автоматичне її призначення понад 2,5 мільйонам одержувачів», — йдеться в повідомленні.
При цьому у міністерстві звернули увагу, що призначення та нарахування житлових субсидій усім домогосподарствам буде здійснено починаючи з травня поточного року.
У Мінсоцполітики зазначили, що збір та обробка інформації про понад 6 млн осіб (кількість осіб, які входять до складу домогосподарства, в середньому становить 2 людини), потребує залучення до процесу різних джерел інформації та часу на її опрацювання. Зокрема це стосується інформації від десятків банківських установ, реєстрів прав на рухоме та нерухоме майно.
«Наразі відповідна інформація узагальнюється Мінфіном для проведення верифікації», — додали в пресслужбі.

Довідка Finance.ua:

  • 19 травня 2021 року Урядом було прийнято рішення, згідно з яким розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020−2021 років, проводиться без звернень громадян.
  • Виняток становлять тільки домогосподарства, яким житлова субсидія: надавалася у грошовій безготівковій формі; була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи; індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію); була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.
  • В умовах обмежувальних заходів, згідно з законодавством, нарахування пені за несвоєчасну сплату за комірне виконавцями комунальних послуг не здійснюється. Наявність такої заборгованості за травень поточного року не вплине на рішення щодо призначення житлової субсидії такому домогосподарству.

Як зараз отримати субсидію на житлово-комунальні послуги 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас