Топ-чиновницю ПриватБанку заочно заарештували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-чиновницю ПриватБанку заочно заарештували

Фондовий ринок
743
В епізоді про розтрату 137 млн грн у Приватбанку Вищий антикорупційний суд призначив екс-голові департаменту фінансового менеджменту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою заочно, що є підставою для оголошення в міжнародний розшук.
Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
За даними джерел УП, йдеться про Олену Бичихину, яка по іншому епізоду розтрат в 8 млрд грн в ПриватБанку вже оголошена в розшук. Вона очолювала департамент фінансового менеджменту Банку.
Так, 17 червня 2021 року Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.
ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до її затримання і доставки до суду для вирішення питання про застосування обраного запобіжного заходу або його заміни на більш м’яку.
Зазначається, що обвинувачення клопотало про такий захід для використання можливостей міжнародного поліцейського співробітництва відповідно до Інструкції використання інформаційної системи Інтерполу.
«Зазначене рішення суду є підставою для ініціювання публікації Генеральним секретаріатом Інтерполу червоної картки оповіщення з метою розшуку, затримання, арешту, обмеження свободи пересування та подальшої видачі (екстрадиції) особи в Україні», — зазначають у САП.
Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олену Бичихіну, ексголову департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку — її підозрюють у розтраті 8,2 мільярда гривень ПриватБанку.
За версією слідства, колишній перший заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко у змові з колишнім головою правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту Банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн грн.
Як вважають правоохоронці, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана національним банком України пов’язаною з власниками ПБ. За даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» були Яценко та інші службовці ПриватБанку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас