ДФС проводить обшуки в «Київавтодорі» щодо несплати податків на суму 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС проводить обшуки в «Київавтодорі» щодо несплати податків на суму 30 млн грн

Казна та Політика
159
Співробітники ГУ ДФС у м. Києві проводять обшуки у службових приміщеннях Комунальної корпорації «Київавтодор», в межах кримінального провадження розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту шляхопроводів на суму понад 30 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба ДФС.
Встановлено, що одне з товариств упродовж 2019 — 2020 року на замовлення КК «Київавтодор» здійснювало роботи по будівництву та реконструкції мостів та шляхопроводів у м. Києві. Вартість робіт одного із шляхопроводів становить понад 400 млн гривень.
Вказана підрядна організація, діючи у змові зі службовими особами КК «Київавтодор», зазначала у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволило ухилитись від сплати податків у особливо великих розмірах та завищити реальну вартість ремонтних робіт.
На підставі ухвали суду за адресою офісних приміщень КК «Київавтодор», розпочато обшуки, з метою отримання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.
«Органи місцевого самоврядування, малий, середній та великий бізнес, повинні працювати виключно в рамках закону. Використання різних схем, в тому числі умисне завищення реальної вартості робіт чи послуг, ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, все це шкодить інтересам громади та держави в цілому. Наведення порядку у фінансах столиці, стане прикладом для ефективної діяльності інших регіонів. Ефективна економіка — сильна та міцна держава», — зазначив голова ДФС Вадим Мельник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас