«Нафтогаз» збільшив ціну на газ для населення на 50% на червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» збільшив ціну на газ для населення на 50% на червень

Енергетика
4210
ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” збільшила ціну на газ для населення в рамках тарифу “Місячний” на 50% до 11,94 гривні/куб. м на червень, в порівнянні з річною ціною.
Про це журналістам повідомив директор з комунікацій “Нафтогазу” Максим Білявський.
“Ціна газу в тарифному плані “Місячний” в червні становить 11,94 гривні/куб. м, у той час як клієнти газопостачальної компанії “Нафтогаз України” в рамках річного тарифного плану “Фіксований” мають одну з найбільш вигідних цін на газ – 7,96 гривні/куб. м”, – сказав він.
Білявський додав, що перехід на тариф “Місячний” здійснюється тільки за бажанням клієнта.
Крім того, за його словами, “Нафтогаз” працює над створенням сезонного тарифу з можливістю рівномірних плат.
Нагадаємо, 7 квітня НКРЕКП зобов’язала постачальників газу надати річний тариф на газ для населення з 1 травня.
З 1 серпня 2020 року в Україні припинило дію положення про накладення спеціальних обов’язків (ПСО) на Національну акціонерну компанію “Нафтогаз України” з продажу газу населенню і запущений ринок газу для побутових споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальні компанії раніше опублікували свіжі цінники на блакитне паливо: місячну пропозицію – на червень, а також річну базову – її, нагадаємо, компанії можуть переглядати лише у бік зменшення.
  • Після запуску з 1 травня цього року базових річних тарифів постачальники природного газу запропонували українцям альтернативні тарифні пропозиції. Серед найпоширеніших альтернативних пропозицій тариф, який передбачає рівномірні щомісячні платежі за газ і фіксацію ціни на рік.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас