ВВП України до 2030 року може зрости до 450 мільярдів доларів — радник Шмигаля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП України до 2030 року може зрости до 450 мільярдів доларів — радник Шмигаля

Казна та Політика
412
Зростання ВВП України до 2030 року очікується до 450 млрд доларів і вище. Це передбачено планом Національної економічної стратегії, яку три місяці тому затвердив уряд.
Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявив радник прем’єр-міністра України, виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап.
За його словами, стратегія повинна виходити щорічно на 7% зростання реального ВВП. Номінально він буде вищий.
«Він понад 10% зараз. Уряд вже заклав до бюджету вихід на 5% найближчими роками, і далі цей показник треба покращувати. Його щороку оновлюють. Тобто ті інструменти, які вже впроваджені, вони вже дають 5%, а щоб ми отримали 7% зростання, нам необхідно розширити функціонал економічних стимулів, які застосовуються», — сказав радник Шмигаля.
За його словами, все це реалістично.
«На виході ми повинні за 10 років подвоїти реальний ВВП України, подвоїти той об’єм продуктів і сервісів, який наша країна генерує. Це означає, що номінальний ВВП в міжнародній валюті зросте до 450 млрд дол. і вище в порівнянні з 154 млрд дол. минулоріч. Ми говоримо про потроєння доходів кожного з нас, для кожного громадянина», — додав Криволап.
За його інформацією, зазвичай країни, які збільшували ВВП, в 3,5 рази збільшували витрати на медицину і соціальне забезпечення.
Стежте за економічними новинами разом з Finance.ua! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас