День фінансів: Covid-сертифікати в ЄС, монетизація пільг в Україні, Bitcoin «в законі» в Сальвадорі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: Covid-сертифікати в ЄС, монетизація пільг в Україні, Bitcoin «в законі» в Сальвадорі

306
Середа, 9 червня. Вся Україна в «зеленій» зоні. В ЄС наважилися на COVID-сертифікати. Сальвадор прирівняв Bitcoin до долара.
Всі регіони в «зеленій» зоні. В Україні всі області та Київ станом на 9 червня перебувають на зеленому рівні епідемічної небезпеки. За даними МОЗ, рівень захворюваності становить 74 на 100 тис. населення при визначеному показнику 75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник нижчий за визначений. Поки що можемо видихнути…
Америка послабила обмеження для подорожей. США пом’якшили рекомендації для поїздок в більш ніж 110 країн світу, в тому числі і в Украину. 61 країну світу США вивели зі списку найбільш небезпечних. Ще 50 державам знизили «рівень 2» до «рівня 1». Країни з найменшим ризиком захворіти на коронавірус відтепер включають Сінгапур, Ізраїль, Південну Корею, Ісландію, Беліз та Албанію.
В ЄС затвердили запровадження цифрового COVID-сертифіката. Понад 500 членів Європейського парламенту проголосували «за» впровадження цифрового документа. Система цифрових COVID-сертифікатів почне діяти в ЄС з 1 липня. У цей документ будуть занесені три типи даних: про вакцинацію, про негативний тест на коронавірусну інфекцію, а також про одужання після захворювання COVID-19.
Нагадаємо, що в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію про подорожі. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тому підписуйтесь і подорожуйте з валізами знань!
Перша країна в світі прирівняла Bitcoin до долара. Парламент Сальвадору проголосував за визнання Bitcoin платіжним засобом. Прийняття Bitcoin до оплати стане обов’язковим. Криптовалюта стане платіжним засобом нарівні з доларом США. Президент країни Наїб Букеле має намір підписати закон найближчим часом, після чого він набуде чинності «негайно».
День фінансів: Covid-сертифікати в ЄС, монетизація пільг в Україні, Bitcoin «в законі» в Сальвадорі
До речі, за оцінками Chainalysis, минулого року українські трейдери в сукупності заробили близько $ 400 млн у вигляді отриманого прибутку з Bitcoin. Завдяки таким показникам Україна посіла десяте місце. у списку країн, що найбільше заробили на Bitcoin. Очолили світовий список американські інвестори, зафіксувавши понад $ 4 млрд прибутку. Це втричі більше, ніж у Китаю, що посів друге місце.
А що ж долар і гривня? Як свідчить аналітика ICU, загальна ситуація на валютному ринку продовжує бути сприятливою для гривні і цілком може призвести до подальшого зміцнення в напрямку 27 грн/дол. Відзначається, що завдяки відчутному переважанню пропозиції іноземної валюти над попитом, курс гривні за минулий тиждень зріс на один відсоток і на 4,3% з початку року, завершивши тиждень на рівні 27,24 грн/дол.
«Ресурсний» законопроєкт Кабміну. У Кабміні заявляють, що ставки податків не переглядалися з 2019 року, а ставки акцизу на алкоголь — з 2017 року. Але поточна економічна ситуація вимагає переглянути підходи до стягнення податків. Тому уряд підготував проєкт змін до Податкового кодексу. У разі ухвалення законопроєкту держбюджет зможе додатково отримувати близько 50 млрд грн щорічно. Які податки хочуть підвищити в Україні, читайте за посиланням.
Захист персональних даних. У Раді зареєстрували законопроект про захист персональних даних. У Мінцифрі кажуть, що це важливий крок до інтеграції України з ЄС та підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу на міжнародній арені. Документ, зокрема, передбачає порядок повідомлення про витік персональних даних та санкції за порушення права на захист персональних даних.
Пільги за проїзд і комуналку монетизують. Кабмін схвалив законопроєкт про пільги з оплати проїзду та інші пільги. Документ передбачає передачу органам місцевого самоврядування повноважень щодо визначення порядку надання та розмірів грошової компенсації. Зміни стосуватимуться пільгових категорій населення.
Картки, гроші, пенсіонери. Найвірніші і найлояльніші клієнти у кожного банку — пенсіонери. Банк, в якому вони отримують пенсію, вони не просто вважають своїм, а найнадійнішим. Список уповноважених банків, через які повинна здійснюватися виплата пенсій і грошових допомог, в 2021 році налічує 43 установи. Але як розібратися, який банк кращий? Finance.ua підготував вибірку з декількох найпопулярніших карток для пенсіонерів, зі згадуванням всіх їх сильних і слабких сторін:

Дебетові картки для пенсіонерів 👴💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас